zondag 10 maart 2013

Veluwetwit2

Wat? Sneeuw? Gaat het dan nog wel door?
Jazeker wel. Juist wel!
Rond 11.00 druppelden de deelnemers binnen bij het restaurant van In de Rimboe. Koffie met verse appeltaart ging er nog prima in. Rond 11.45 mocht iedereen zich in zijn hardloopkleding hijsen en spullen pakken. 12.00 uur stond iedereen te trappelen. Nog even een groepsfoto en lopen maar. Maar, waar zijn Marcel en Marike? Helaas, zij stonden aan de andere kant met de fiets. Helaas, niet op de foto :(

Na de foto gingen wij vol goede moed op pad. De omgeving was betoverend. Stil, wit, windstil, sneeuw die kraakt onder je voeten. Genietten! Beetje kletsen met iedereen, terwijl de kilometers voorbij gaan. Zelfs even de zon erbij. Marcel ontfermd zich over de kopgroep en fiets vooruit om de route aan te geven. Marike fiets achteraan als "bezemfiets" Na niet al te lange tijd gaat mijn jasje bij haar in de rugzak. Koud heb ik het niet meer.
Wat is het mooi! De hei op omhoog richting de schaapskooi.  Weids uitzicht. Hier heb ik al zo vaak gelopen en elke keer is het weer anders.  Eerst lopen we nog naast elkaar en daarna over een singel track achter elkaar. Voeten passen net naast elkaar. Dit is een van de populairste mountainbike paden. Gek genoeg komen we er maar twee tegen op het pad. Op sommige dagen loopt het er storm. Zouden ze in hun warme bed zijn blijven liggen?


Robert Jan schiet voor me langs als een jonge hond, al foto's en filmpjes makend.
Na 10 km even pauze bij de Poolse weg. Daar haken nog wat lopers aan voor de volgende 20 km. Even wat eten en drinken en een plaspauze en weer verder voor we koud worden. Door het mooie Veluwse bos. Langs de Hierdense Beek naar het Beekhuizerzand. Daar staan we even stil en wordt er een groepsfoto gemaakt in de zon. Zie jij de fietsers? Weer mislukt. 

(met heel veel dank aan Robert Jan Eggens)

Even wat dwalen om uiteindelijk op het juiste spoor weer terecht te komen. Bij de parkeerplaats bij de YMCA haakt ook Janine aan voor haar debuttrail. Iets verder dan de 10 km die ze eerst mee zou lopen. In de achterbak van haar auto staat een krat met koek en zoopie. De warme thee is heerlijk. Ook appelsap met thee is heerlijk roep ik tegen iedereen. Ik word met verbazing aangekeken. Een beetje raar maar erg lekker. Echt waar. Geen koude plons in je buik en toch lekker zoet.



Toen Janine haar schoenen aan had vlot verder met het laatste stuk. Door het bos, langs weer een stuk heide, mooie single track, flink omhoog en omlaag. Over het Cyryatische veld en nog een stukje bos zigzaggen. Marike bleef bij een achterblijver fietsen die helaas toch wat last van zijn knie gekregen had. Heuveltje op en af over mountainbike paden ging het. Wat was het genieten! Nog steeds in de sneeuw. voor een aantal lopers werd het tijd dat we weer bij de start aankwamen. Voor sommigen was dit de primeur 30 km! Voor anderen waren we helaas na ruim 30 km weer terug bij camping In de Rimboe. Na een warme douche, wat drinken en een zeer uitgebreide maaltijd was iedereen weer het vrouwtje/mannetje. Dank je wel Saskia voor de super verzorging! En alle deelnemers voor de gezelligheid! Ik heb genoten. Er komt vast een Veluwetrail nummer 3. Er wordt al gesproken over een zomereditie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten